Har du citypuls?

Snittpulsen på Hötorget en fredag: 107 slag per minut

Vi har gjort ett litet experiment på Hötorget i Stockholm, där förbipasserande fick möjlighet att mäta sin puls. Nu har vi fått resultatet, och det är tydligt. Det är stressigt i stan.

Av alla som mätte sin puls låg genomsnittet på 84 slag i minuten. Snittpulsen på fredagen var 107 och det var även den dagen någon toppade resultatet med en puls på 126 slag per minut.  Det är en bra bit över vilopuls. Och då får vi nog anta att de som var mest stressade inte hade tid att stanna. Många har nog inte ens sett vår tavla.

Vårt experiment bekräftar i alla fall bilden: det är lite stressigt i stan. Och det är kanske inte så konstigt. Våra storstäder växer allt mer, och ni som bor i dem blir allt fler. Det för såklart med sig massor med positiva och spännande saker. Men det kan vara rätt jobbigt också.

Vi heter Amasten och är ett bostadsbolag. Vi hyr ut fina lägenheter i en rad tillväxtkommuner runt om i Sverige. I orter som många gånger ligger på bekvämt pendlingsavstånd till storstäderna, men som erbjuder en tillvaro som på många sätt är annorlunda.

Lite lugnare. Här finns det lite mer plats att breda ut sig på. Lite mer utrymme att andas. Här är konkurrensen om fotbollsplaner och parkeringsplatser inte lika hård. Här är det lite större chans att de känner igen dig i affären. Och om det skulle vara så att du är färdig med storstadspulsen, då finns det plats för dig också.

Vi finns idag i Umeå, Sundsvall, Timrå, Gävle, Falun, Upplands Väsby, Knivsta (snart, vi bygger), Sollentuna (snart, vi bygger), Nynäshamn, Nyköping, Norrköping, Järna, Finspång, Sala, Skövde, Strängnäs, Örebro, Karlskoga, Karlstad, Tranås, Motala och om en vecka även i Eskilstuna och Alingsås. Sen bygger vi hyresrätter också. Och har en egen bostadskö. Vill du läsa mer om oss eller ställa dig i vår bostadskö kan du göra det på www.amasten.se 

Hoppas vi ses!

Resultat pulsmätning v.43

SÖNDAG

Genomsnittspuls: 87

Högsta puls: 125

Lägsta puls: 57

 

MÅNDAG

Genomsnittspuls: 86

Högsta puls: 124

Lägsta puls: 56

 

TISDAG

Genomsnittspuls: 83

Högsta puls: 124

Lägsta puls: 55

 

ONSDAG

Genomsnittspuls: 77

Högsta puls: 124

Lägsta puls: 55

 

TORSDAG

Genomsnittspuls: 86

Högsta puls: 126

Lägsta puls: 46

 

FREDAG

Genomsnittspuls: 107

Högsta puls: 126

Lägsta puls: 62

 

LÖRDAG

Genomsnittspuls: 77

Högsta puls: 100

Lägsta puls: 54